Závesný kábel AYKY 4×16 s nosným lankom

(1 recenzia zákazníka)

Závesný kábel AYKY 4×16 má vodiče z hliníka s prierezom 16 mm2 a izolované oceľové lanko. Vďaka nemu ho môžete jednoducho a rýchlo zavesiť. Používa sa na vzdušné prípojky domov a objektov a na vzdušné vedenia.

Hliníkový závesný kábel AYKY 4x16 je vybavený nosným oceľovým lankom s priemerom 5,6 mm. Lanko je uložené v izolácii mimo vodičov a môžete ho využiť na zavesenie kábla do vzduchu. 

Závesné káble sa teda využívajú napr. na vzdušné el. prípojky domov a objektov. Výhodou je nízka cena – aj keď má hliník nižšiu vodivosť, takže pre rovnaké prúdové zaťaženie musíte použiť väčší prierez ako v prípade medeného kábla CYKY, stále vychádza jeho cena nižšie. 

Materiál použitý vo vodičoch pre závesný kábel AYKY 4×16 je teda hliník. Vodiče sú pevné s prierezom 16 mm2 a sú farebne rozlíšené na hnedý, čierny, sivý a žltozelený. Okrem vlastnej izolácie vodičov sa okolo nich nachádza gumová výplň, vonkajší plášť je vyrobený z čiernej izolácie z PVC, ktorá je odolná voči UV žiareniu.

AYKY 4×16 závesný – vyššia cena, menej práce

Závesný kábel AYKY 4x16max. zaťaženie na vzduchu 61 A, čo cca zodpovedá medenému káblu CYKY 4×10. Max. zaťaženie v zemi výrobca nešpecifikuje, keďže neuvádza ani možnosť iného uloženia ako je zavesenie. Presnú hodnotu istenia by však mal určiť odborník. 

Závesný kábel AYKY 4×16 má priemer 19 mm (bez oceľového lanka), min. polomer ohybu je 228 mm. Max. menovité napätie je 0,6/1 kV. Nájdete ho tiež pod označením AYKYz-J 4×16 alebo AYKYz 4Bx16.

Pre hliníkový kábel AYKY 4×16 závesný sa cena pohybuje na úrovni 4,20 €/m.

bežne používané istenie

rôzne

maximálne napätie

600/1000 V

max. zaťaženie na vzduchu

61 A

maximálne zaťaženie v zemi

nešpecifikované

minimálny polomer ohybu

228 mm

najčastejšie použitie

vzdušné prípojky, vzdušné vedenia

priemer

19 mm

prierez vodičov

16 mm2

uloženie

zavesenie na vzduchu

materiál vodičov

hliník

1 recenzia k Závesný kábel AYKY 4×16 s nosným lankom

  1. meno_netreba

    Podobny ako cyky s ocelovym lanom, takte netreba zvlast lano tahat

Pridať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore